WALENTYNKI W VIALE VERDE

Wchodzimy w miesiąc, który ma swoich ulubieńców ze względu na dwie daty – Tłusty Czwartek i Walentynki 🥰
Dziś chcemy skupić się na tej drugiej dacie i zaprosić Was do Viale Verde, aby w wyjątkowym klimacie celebrować to Święto Zakochanych.

https://vialeverde.pl/wp-content/uploads/2024/02/DSC_4727-2.jpg

WALENTYNKI

W VIALE VERDE

Wchodzimy w miesiąc, który ma swoich ulubieńców ze względu na dwie daty – Tłusty Czwartek i Walentynki 🥰
Dziś chcemy skupić się na tej drugiej dacie i zaprosić Was do Viale Verde, aby w wyjątkowym klimacie celebrować to Święto Zakochanych.

Specjalnie przygotowane MENU WALENTYNKOWE

Specjalnie na tę okazję, stworzyliśmy dla Was walentynkowe menu, które składa się z Amouse Bouche, przystawki, zupy, dania głównego oraz deseru. Menu dla zakochanych zostało przygotowane również w wersji wegetariańskiej.

14.02.2024 od godziny 15:00 będziemy serwować wyłącznie menu walentynkowe!

Cena zestawu 199 zł/os.

Dodatkowy kieliszek Frizzante (również w wersji bezalkoholowej) lub kieliszek wina (również w wersji bezalkoholowej) + 26 zł/os.

Jeżeli jesteście zainteresowani, aby włączyć Viale Verde do swoich walentynkowych planów, a przy tym mieć okazję spróbować tych pysznych dań, zapraszamy do składania rezerwacji.

+48 512 033 066
ristorante@vialeverde.pl

https://vialeverde.pl/wp-content/uploads/2024/02/DSC_4731-2.jpg

Amouse bouche

Selekcja polskich i włoskich serów
bursztyn, rubin, pecorino, konfitura z owoców, pieczywo

Przystawka

Carpaccio wołowe
leśne grzyby marynowane, kapary, rukola z parmezanem

Zupa

Aromatyczny bulion orientalny z mlekiem kokosowym
tosos, galangal, pak choi

Danie główne

Filet z kaczki smażony
puree ziemniaczane z masłem, mini krokiet z wędzonej kaczki, demi glace z różą, mus z pieczonej pietruszki z masłem orzechowym, krem z marchwi i pomarańczy z nutą szafranu

     lub wymiennie

Stek z tuńczyka z grilla
satatka Verde, mus z pieczonej pietruszki z masłem orzechowym, sos curry z limonka i mango

Deser

Malinowe serce
beza, lody różane

Amouse bouche

Selekcja polskich i włoskich serów
bursztyn, rubin, pecorino, konfitura z owoców, pieczywo

Przystawka

Tatar ze świeżych warzyw
ricotta, mango, chili, majonez szczypiorkowy

Zupa

Bulion tajski
pierożki z warzywami, pak choi, liście limonki, trawa cytrynowa

Danie główne

Makaron nadziewany serami i gruszką
mus z pieczonej pietruszki z masłem orzechowym, krem z marchwi i pomarańczy z nutą szafranu, mini sałatka sezonowa

Deser

Malinowe serce
beza, lody różane

SMACZNEGO!

ŻYCZY SZEF KUCHNI